Info Panel
You are here:   Home  /  Geschiedenis van Wiekevorst  /  De heerlijkheid Wiekevorst opnieuw verkocht en vererfd en opnieuw vererfd

De heerlijkheid Wiekevorst opnieuw verkocht en vererfd en opnieuw vererfd

1648

En ondanks de belofte van 1621, dat de heerlijkheid Wiekevorst nooit zou verkocht worden, gebeurde dat in 1648 toch opnieuw. Toen werd de heerlijkheid verkocht aan Rudolf de Navarro, (er zijn verschillende schrijfwijzen van de naam), een krijgsheer uit Roosbeek, die vrij snel stierf, waardoor Wiekevorst eerst aan zijn weduwe toekwam. Later erfde de welgestelde Brusselse familie de Locquenghien het gebied. Er bestaat nu nog een Brusselse straat naar hen genoemd. Nog later kwam de heerlijkheid Wiekevorst op bestuurlijk vlak toe aan de heren van Zuylen van Nijevelt uit Maarssen (bij Utrecht). Deze Katholieke heren bleven verschillende generaties de grondcijnzen innen en de schepenen benoemen.

Lees meer in ons kwartaalnummer blz. 793 e.v. over deze boeiende periode.

wapenschild Rudolphe de Novarra locquenghien wapenschild Zuylen de nijevelt

De wapenschilden van achtereenvolgens Rudolf de Novarra (Navarro); de familei Locquenghien en Zuylen van Nijevelt. De zgn. “Heren van Wiekevorst. Een periode van 1648 tot en met 1801. (overlijdensdatum van de laatste van Zuylen van Nijevelt.)

  1648  /  Geschiedenis van Wiekevorst  /  Last Updated maart 24, 2015 by heemkringwiekevorst  /  Tags: , , ,